Csináld magad: tekert karkötő befejezése

Végre elkészült a karácsonyi hangulatú tekert karkötőm záródása, vagyis varrtam egy textilgyöngyöt. Kipróbáltam és nem olyan egyszerű felvenni mint gondoltam. Sőt lehet, hogy egy kicsit nagynak bizonyul a tekert karkötő finomsága, apró mintái mellett. Talán mégsem illik rá egészen. Ezért legközelebb valószínűleg rendes bőrvéget és kapcsot fogok tenni a hasonló karkötőimre. De azért így is jó lett, ha nem is "tökéletes". Nekem tetszik. :-) Persze elfogult vagyok, de a karkötő készítés vagy bármilyen ékszer készítése mindig szórakoztató, pihentető és stresszoldó. :-) (Ez persze igaz más diy elfoglaltságra is.)

A textilgyöngyöt zöld vékonyabb vászon anyagból készítettem. Mivel ragasztóval nem dolgozom, mert nem érzem természetesnek, ezért varrtam, de igyekeztem láthatatlanná tenni az öltéseket. :-) Így sikerült:
Nem is olyan nagy, ugye? :-)


A záródás lényege, hogy két oldalról, vagyis egymással szemben fűztem bele a gyöngybe a karkötő két végét. Ezt egy kézzel csinálni nem is olyan egyszerű művelet, de jobb kézre téve, hamar megy. Ha valaki ügyesen fel tudja venni az óráját egy kézzel, akkor ez is menni fog. :-)
A fotó kedvéért a bal kezemre tettem, így nehezebb volt felvenni. Ha gyakorlottak vagytok a karkötőfelvételben egy kézzel, akkor ez is menne, mert elég tágas a gyöngy, de mégsem csúsznak ki a két csomók. :-)
Karácsonykor biztos viselni fogom. :-)

Ígértem az előző bejegyzésben, amikor a karkötő készítésének menetét mutattam meg, hogy összeszedem milyen anyagokra, eszközökre lehet fonalat tekerni:


Természetes anyagok (én csak ezekkel dolgozom):
Műanyagok:


Mi a véleményetek a karkötő befejezéséről? Milyen az összkép?

Címkék: , , , , ,