Ékszerkészítés: beszélő és képvetítő gyűrűk

Hallottatok már a beszélő gyűrűről?


Nem, nem kell hasbeszélőnek lenni hozzá... :-) És tényleg szó szerint beszél, igaz, száj nélkül. :-)

Ha kellően felcsigáztalak benneteket, akkor leírom gyorsan miről van szó. Szerintem szuper az egész story!

Luke Jerram nem mindennapi jegygyűrűvel kérte meg kedvese kezét.


Forrás: Talking Ring


Beszélő gyűrűt készíttetett egy ékszerésszel valamint a Dubstudios céggel, ahol zenéket, hangokat vésnek bakelit lemezekre, főleg DJ-k számára. A gyűrű ezüstből készült, 20 másodperces szövegnek megfelelő rovátkákat véstek bele, ami Luke vallomását tartalmazza. Így hangzik:

"Shelina, örökké szeretni foglak. Gyere hozzám...! Shelina, örökké szeretni foglak. Gyere hozzám...!"

Ezzel a különleges gyűrűvel Luke célja az volt, a romantikus lánykérésen kívül, hogy emléket állítson Thomas Edisonnak is, aki ugye az első hangot felvevő gépet készítette 1877-ben. 2005-ben Luke egy hőlégballonban kérte meg Shelina kezét Angliában Bristol felett.


Hogy fokozzuk a dolgokat, Luke ezek után képet kivetítő gyűrűt is készíttetett:

Ezt a gyűrűt saját esküvőjére készíttette. A gyűrű úgy működik, hogy egy elsötétített szobában gyertya vagy LED fénye keresztülszűrődik a gyűrűn és láthatóvá válnak a képek. Luke családjának miniatűr méretű képkockáit lehet beilleszteni a gyűrű egyik szélére. Ezt a gyűrűt a 19. században készült Stanhopes ihlette. Ez egy olyan optikai készülék, ami segítségével mikro méretű fényképeket lehet látni mikroszkóp használata nélkül. Lényegében egy különleges lencséről van szó. Ez az alapja a képeket kivetítő gyűrűnek is.


Forrás: Portrait Projecting Ring


Luke Jerram sok felkérést kapott már, hogy készíttessen hasonló gyűrűket másoknak is. De ő azt vallja, hogy mindenki csináltassa meg saját elképzelései alapján a saját különleges gyűrűjét, annak a bizonyos különlegesen fontos személynek. :-)


Remélem, tetszett ez a nem mindennapi történet, ami valóban igaz. 2005-ben cikkeztek is róla a Times és a BBC News-ban is benne volt.

Azért annyit tudni kell még erről az emberről, hogy nagy művészi alkotások megálmodója, ha nem is ő valósítja meg a különleges projektjeit, de számos szakemberrel dolgozik együtt. Világszerte ismerik a nevét.


Forrás: Luke Jerram

Címkék: , , , ,