Ékszer ajánló: húsvétot idéző ékszerek

Kevesebb mint két hét és itt a húsvét. Szerencsére a jó idő is megérkezett hozzá, szóval reméljük húsvétkor is ki lehet majd mozdulni.

Mi jut eszetekbe a húsvétról? Miket szoktatok ilyenkor csinálni?


Nekem a nyúl, pelyhes csibe, hímes tojás, tojásfestés, sonka, zöldellő természet. Mivel nagyon szeretek kézműveskedni és létrehozni valami szépet, ezért maga a tojásfestés is az egyik kedvencem ilyenkor. Ti is festitek még, vagy festettétek gyerekként? Anyukámmal mi többféle technikát kipróbáltunk, pl.: viaszolást vagy más néven írókázást, hagymahéjas festést, karcolást, aranyozást. A viaszolás és a hagymahéjas változat megy a legjobban. A karcolást valahogy nem sikerült jól megtanulnom. A viaszolást odáig fejlesztettük, hogy több színű "batikolt" változatokat is készítettünk anno. Majd szeretném ezt a lányomnak is megtanítani. :-)A locsolkodást már kevésbé szeretem, de azért jó látni, hogy a fiam még élvezi. :-) Bár valószínűleg a csokitojások miatt.

Körülnéztem a kézművesek ékszerei között és leginkább a nyúl és a csibe volt, ami sokakat megihletett. :-)

Mutatok néhány húsvétot idéző ékszert, hátha kedvet kaptok. Vagy legalábbis jól szórakoztok velem együtt. :-)


Nyúl:


Forrás: minicsiga


Forrás: ExerteknosForrás: AlexandriaForrás: nbettus


Hímes tojások: Forrás: SzityikedesignForrás: agnesasvanyaruhaza


Csibe:Forrás: Etsy


Forrás: Etsy
Igen, ez legót! :-)


Gyöngy medál:Forrás: EtsyTi hordanátok valamelyiket?

Nyulat vagy csirkét még csak-csak, még akár húsvét után is. A hímes tojás és a sonkás, csokinyulas karkötő viszont nagyon jó ötlet. Sőt az elölről hátulról nyuszi is szuper! :-)

Címkék: , , ,