Csináld magad: megunt bedugós fülbevaló átalakítása

Nektek is van régi vagy megunt ékszeretek? Egészítettétek már ki? Vagy átalakítottátok, hogy valami új, érdekesebb hatása legyen? Hogy ne legyen olyan hétköznapi?


Én anno kísérletezgettem néhány bedugós fülbevalómmal és egy kicsi ezüst karika fülbevalómmal is. Még tiniként aggattam különféle apró fityegőket a karikára. Természetesen különbözőeket mindkettőre vagy csak egyszerre az egyikre. :-) A bedugós fülbevalóimhoz pedig apró szemű láncot csatoltam hátulról.


Ennek a bejegyzésnek a lényege, hogy kicsit érdekesebbé tegyünk egy már megunt egyszerű bedugós fülbevalót. Az átalakítás maga annyira egyszerű és kis mértékű, hogy az összhatáson nem változtat sokat, inkább csak hozzátesz valamit. Talán még egy kicsit jobban ráirányítja a figyelmet magára a csillogó köves fülbevalóra.


A következő fülbevaló átalakítás is ilyen lesz:Ez egy nagyon egyszerű ékszer átalakítás. Szerintem közületek is sokan kísérleteztek ezzel már.
Az "ezer éves" legeslegelső arany fülbevalómat kerestem elő, ezzel lőtték ki a fülemet 14 évesen. Kicsit hegyes a vége és vastagabb a szára mint a normál fülbevalóknak, de engem nem zavar. Az viszont annál inkább, hogy már több éve ugyanazt a macis arany bedugóst hordom! Nagyon kényelmes persze, én pedig nagyon kényelmes és lusta ember vagyok bizonyos dolgokban. :-) De már unom... Szóval ott hever ezer éve a többi közt ez a füli. Mit kezdjek vele?

Hát ezt:


Hozzávalók:
Na, most van sokféle megoldási lehetőség:

 

  1. Egyszerűen csak bedugom a fülembe a fülbevalót és a hátsó kiálló szárrészre ráhúzom a lánc végét. Azután pedig a fülbevaló bedugós vége következik. Ezt csináltam anno tiniként is.
  2. Lehet úgy is, hogy egy szerelőkarikát teszek a láncra és a karikát rászerelem a bedugós vég egyik kör alakú részébe. (Nekem most csak ezüst színű szerelőkarikám van.)
  3. A legpraktikusabb megoldás pedig, hogyha rugós kapocsra vagy más néven körkapocsra teszem fel a láncot és ezután a kapcsot hozzákapcsolom a bedugós vég egyik kör alakú részébe.


Hogy miért van a képen két lánc? :-) Mert kísérletezgettem, hogy milyen kettővel. Kipróbáltam a 3. megoldást a rugós kapoccsal, de sajnos túl nagy (10 mm) és kilátszik a fülem mögül.
Ráadásul csak ezüst színűt tudtam beszerezni.


És akkor itt az ELŐTTE kép:


UTÁNA:Természetesen nemcsak egy láncot lehet ráakasztani, hanem többet is. Ízlés dolga. Nekem az egy láncos változat tetszik a legjobban a finomsága miatt.


Na, milyen? Tetszik? Megcsináljátok?

Címkék: , , , ,