Ékszertrend: fitnesz karkötők

Mit szóltok a fitnesz karkötőkhöz vagy egyáltalán az ilyen típusú eszközökhöz?

Van, aki használja közületek?

Vásárolnátok?


Elemzők szerint a következő években számíthatunk rá, hogy a viselhető elektronikai kütyük előtérbe kerülnek és egyre több funkciót látnak majd el. Eddig csak az okostelefonokat szerelték fel olyan funkciókkal, amelyek a sport, fitnesz, egészség kategóriáiba tartoztak. A jövőben viszont külön eszközöket fejlesztenek ki, amiket pl.: karkötő formájában magunkra tehetünk.
Forrás: http://www.getairo.com/Ez nem is lehet meglepő, hiszen az egészséges táplálkozás, egészséges életmód nagyon népszerű téma manapság és sokan odafigyelnek rá. Már a csapból is az folyik, hogyan milyen módon és milyen eszközökkel fogyhat le valaki, tarthatja meg az alakját, őrizheti meg az egészségét, stb. Ezért biztos, hogy népszerűek lesznek az ilyen irányú fejlesztések és létrehozott kütyük. Forrás: http://www.getairo.com/


Az AllThingD nevű cég már dolgozik egy fitnesz karkötő kifejlesztésén. A termék neve Airo. Többféle funkciója lesz. Figyelemmel fogja kísérni és elemzi majd "a táplálkozással a szervezetbe bevitt anyagokat, figyeli az alvási ciklusainkat, a bennünket ért stressz szintjét, és persze a sportolás során is gyűjti, illetve rendszerezi testünk működésével kapcsolatos adatokat."

Ami nagy előrelépésnek számít, az az elfogyasztott ételek és összetevőik elemzése. Szerintem ez nagyon hasznos funkció. Ha ez az eszköz képes lenne erre, akkor valljuk meg, nagyon sok embert, még a kevésbé sportos, sportszerető embereket is érdekelné és meg is venné. Sőt bizonyos betegségekben szenvedők számára akár életmentő lehet. Gondoljunk azokra, akiknek valamilyen diéta szerint kell táplálkozniuk betegségük miatt.

Ez a kis csodaeszköz a vérképelemzésen alapulna. Vagyis "apró LED-ek figyelik a véráramot, aminek összetételét színképelemzéssel képes vizsgálni. A szenzorok figyelik a vérbe kerülő cukor, fehérje és szénhidrát szintet, amihez képest a szívritmus, valamint az egyéb életfunkciók alapján a stressz szint megfigyelése már igazán gyerekjátéknak tűnik."

Annyit már lehet tudni az Airo karkötőről, hogy 149 dollárba fog kerülni (kb. 35.000 HUF) és 2014 őszére tervezi, hogy piacra dobják.


Forrás: http://bitport.hu/ez-lehet-az-a-fitness-karkoto-amire-vartunk

Címkék: , , , ,