Csináld magad: színátmenetes farmer-cérna fülbevalók

A farmer fülbevalós bejegyzésem végére odafirkantottam, hogy csak kéne valami SZÍNÁTMENET! :-) De hogyan? Farmer anyagból túl vaskos és nehéz, akkor mi a nyavalyát csináljak velük. Hm.....

Aztán szembejöttek a polcon a hímzőfonalaim....

Aztán fogtam a maradék hímzőfonal gombócomat, ami tele van mindenféle színű fonallal, csak éppen 5-10 centiméteresek. "Jó lesz valamire!" -alapon eltettem őket. Ha más nem, valamit megöltögetni vagy legrosszabb esetben tömőanyagnak. Tömőanyagnak tulajdonképpen bármilyen elnyűtt anyag jó. :-))

Na, ezekből most kiválogattam néhány színű fonalszálat és azokhoz hasonló árnyalatút. Nézzétek meg milyenek lettek és döntsétek el nektek melyik tetszik. Vagy egyáltalán tetszik-e valamelyik. :-)És persze a következő 7 szín nem hiányozhat a sorból!!

Megsúgom... nekem a piros-narancs-citromsárga egyveleg, a szivárvány színű és a zöld tetszik a legjobban. Ebben a sorrendben. A többi elmegy szódával. :-) Mondjuk ruha kérdése, mert valamihez kifejezetten a lila passzolna vagy épp a kék. Az arcszínemhez viszont inkább a meleg színek.

Ja, és persze hogy hogyan készült? Ó, nem nagy durranás. :-) A különböző árnyalatú hímzőfonalakat igyekeztem jól elrendezni (nem mindenütt sikerült, de a szivárvány színűnél figyelni kellett a sorrendre) és egy cérnával megkötöttem a közepét, hogy ne csússzanak el egymástól. 
Ezek után meglazítottam a csomót a fülbevalón és a csomó felső pántja alatt átcsúsztattam a fonalakat. Ez jól látható is a zöld és a lila fonalas képeken. Ha nem ment egyből, akkor segítettem horgolótűvel. 
Nagyjából középre rendeztem a fonalakat és újra meghúztam a csomót a fülbevalón. Végül megigazítottam a fonalakat, hogy alul és felül kb. egyforma hosszban látszódjanak ki. Levágtam a tetejét és az alját, hogy egyforma hosszúságúak legyenek.

Mások farmer ékszereiről olvashatsz még ebben a bejegyzésemben: Ékszertrend: ékszerek farmerből

Még folytatni fogom ezt a farmerosdit. Szeretem ezt az anyagot, könnyű vele dolgozni és sok mindent ki lehet hozni belőle. :-)


És ti szeretitek a farmert? Mint anyagot? Készítettetek már valamit kiselejtezett farmerből?

Címkék: , , , ,