Ékszertrend: ékszerek farmerből

A farmerből készült ékszerek nem számítanak újdonságnak, illetve attól függ honnan nézzük. Legtöbbünknek szerintem az újrahasznosítás térhódítása óta került a látókörünkbe, hogy: "Jé, hát farmerből ezt is lehet?" :-) Gondolom, aki egy kicsit is otthonosan mozog a textilek világában vagy éppen a kreativitása nem ismer határokat, az kísérletezett a farmer anyaggal is tini korában vagy a 20-as évei elején. Csak akkor kevesen látták.Persze azóta már annál többen, mert az újrahasznosított kész tárgyakat egyre többen megosztják az interneten. Lásd: Pinterest. :-)

Először farmerből ékszereket 1988-ban készített egy Hongkongi ékszergyártó cég, a Di-Amanda. Első termékük egy gyűrű volt. Ezüsttel és esetenként drágakővel kombinálták. Illetve talán fordítva: ezüstöt és drágaköveket díszítettek farmerrel. :-) Azóta is létezik ez a cég és természetesen más ékszereket, pl.: medálokat, karpereceket, fityegőket is gyártanak a gyűrűn kívül. Eddig még nem sikerült nagyobb népszerűségre szert tenniük a divat világában, de ki tudja, lehet, hogy majd a következő generáció felfedezi magának. :-) Mindenesetre nekem nagyon tetszenek és elegánsak a farmerrel együtt is. :-)

A honlapjukkal kapcsolatban csak annyi negatív tapasztalatom van, hogy magukról semmit nem írnak, legalább is a link nem működik. :-( A képeket pedig levédték, szóval úgy kellett levadásznom egy-két képet más weboldalakról, hogy megmutassam nektek.

Di-Amanda:


Forrás: http://www.liveinternet.ru/journalshowcomments.php?jpostid=250055056&journalid=4655529&go=next&categ=1

Ez a gyűrű nagyon szuper ötlet! Én simán felvenném, még akár alkalomra is! Telitalálat! :-))


 
Forrás: http://www.chemayne.com/gallery/model/12.htmlForrás: http://www.denimhunt.com/denimhunt/2010/07/denim-x-diamonds.html

 

Virágok:

Forrás: http://marrietta.ru/post299597389/

Hímezve:
Forrás: Pinterest


Forrás: Macskaékszer

DIY:


Forrás: Legally crafty

Van DIY leírás is hozzá. :-) Tudjátok... nekem szemet szúrt rögtön az elvarratlan farmer széle és a ragasztó használata. Én másképp oldanám meg, hogy tartósabb legyen. Persze úgy a legegyszerűbb megcsinálni, ahogy a leírásban van.


Amikor inkább csak az ékszer kiegészítője:Forrás: http://www.uniquejewelrys.com/creative-handmade-jewelry-design-from-etsy.html/creative-handmade-jewelry-denim-2


Strasszok, láncok, gyöngyök, egyéb anyagok:


Forrás: http://www.cityist.com/blog/chain-and-denim-rhinestone-cuff/
Forrás: Etsy


Varrott szélek újrahasznosítva: 

 

 Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

Textilgyöngy:

 

Forrás: Pinterest

Tekerve: Forrás: Rolls sin royce


Forrás: Pinterest


Ha kíváncsi vagy én milyen fülbevalókat csináltam farmerből, ide kattintva megnézheted:  
Színátmenetes farmer fülbevaló
Farmer gyöngyös fülbevalóNa? Melyik tetszik? Melyiket vennétek fel szívesen?

Címkék: , , , , , , ,