Csináld magad: pepita makramé medál végtelen csomóval

Igen, tudom, már megint a végtelen csomó. Valahogy annyira tetszik, hogy nem tudok róla leakadni. Megakadtam, mint tű a bakeliten... :-) De hát ha egyszer olyan jól néz ki...

Gondoltam egyet és készítettem egy vízszintes fekete-fehér színű makramét, aminek először a közepére hajtogattam a végtelen csomót. Erről már írtam korábban egy jó kis fázis fotókkal tarkított bejegyzést.
Amúgy is kellett valami fekete-fehér...


Tehát először a végtelen csomót készítettem el méghozzá 4 szálból (két fekete, két fehér). Levágtam 15 cm-t a viaszos szálakból.

Miután ez megvolt, új szálakat vágtam, egy feketét és egy fehéret. Mindkettő 20 cm. Ezekkel külön-külön a végtelen csomó mindkét oldalán 11 és 13 db lapos csomót kötöttem. A végüket megcsomóztam a hátulján, majd méretre vágtam és rászorítottam a szalagvégeket.
 


Na, és most jön az ezüst színű apró lánc, ami a medált fogja tartani. A lánc egyik végére rugós körkapcsot szereltem, a másik végére pedig nagyobb szerelőkarikát, amit a rugós kapocsba fogok akasztani. Persze méretre szabtam a láncot, vagyis szétszedtem a megfelelő hosszúságnál. Én inkább rövidebbet készítettem, mert olyan pulcsihoz vagy felsőhöz akarom felvenni ezt a medált, aminek viszonylag magasabb a nyaka.
És akkor már csak fel kell venni.


Nos, milyen lett? Hordtok fekete-fehér kiegészítőket?

Címkék: , , , ,