Csináld magad: karika fülbevaló kicsit másképp

Nektek is vannak rég nem hordott ékszereitek? 


Biztos lapul pár a dobozban vagy lóg az ékszertartótokon. :-)
Nincs velük végül is semmi gond, nem kérnek enni. Csak mégis ha ránézünk, úgy érezzük, hogy fel kellene venni, mert azért van, de mégsem jó, mégsem tetszik már...
Nekem is van, nem is egy. Úgy döntöttem sorba veszem őket és kitalálom, hogyan hordhatnám mégis. :-)

Adva van egy arany karika fülbevaló. Na, nem túl nagy, 2 cm átmérőjű.

Még nagyon régen kaptam. Kérdezték, milyen ékszert kérek az általános iskolai ballagásomra. Én meg úgy gondoltam, hogy egy közepes méretű arany karika fülbevaló jó lesz, fogom hordani. :-) Hm, hát egy kis ideig hordtam is. Aztán jött a gimi és már más lett az ízlésem, jött a bedugós ezüst fülbevalós korszak. Hirtelen jól eltettem a többi nem hordott ékszer közé.
Ismerős, ugye?

Aztán most vettem elő, hogy megnézzem, hogyan hordhatnám úgy, hogy tényleg tetsszen. :-)

Nem csináltam nagy átalakítást vele, de egy kicsit feldobta, szerintem. Tettem rá pár fonalat. Színesítettem.

Ilyen lett a rojtos karika fülbevaló:Hogy csináltam? 

 

Ó, nem volt nagy dolog. Fogtam jó sok narancssárga színátmenetes hímzőfonalat, konkrétan Puppets Perlé van itthon. Lemértem 8 cm-t, vágtam jó sokat, hogy vastag legyen. Majd kettéhajtottam. Háromfelé vettem és ráillesztettem külön-külön a karikára. A karika és a fonalak találkozásánál fonalat tekertem rájuk szorosan és jól megcsomóztam. A csomót mind a három rojtnál egy oldalra kötöttem, hogy az legyen belül és ne nagyon látsszon. Persze nagyon kicsi, de ha valaki egész közel hajol, akkor láthatja.
Amikor kész lett mind a három rojt, megpróbáltam V alakúra vágni a rojtok alját.


Nagyon egyszerű öltözékekhez hordom, mert önmagában is feltűnő darab. Felvettem egy fehér felsőt és rá egy közepesen vastag zöld kötött pulóvert, aminek sima kerek nyaka van. Ehhez tettem fel a rég nem hordott fülbevalómat. :-)Annyi "baj" van csak vele, hogy mivel a rojtok nagyon könnyűek, ezért hajlamosak előrefelé behajtódni és lehet, hogy néha furán állnak. De kiigazgatom, amikor úgy érzem.


Nos, mit szóltok hozzá?