Ékszerajánló: 10 egyedi baglyos ékszer

Neked lóg vagy lógott régebben valamilyen állat a nyakadban? :-)

 

Mármint nem szőrmére, szőrmesálra gondolok, hanem bizsu vagy ezüst medálokra.


Anno emlékszem, nagyon sok osztálytársamnak volt delfin medál a nyakában, ami egy fekete hengeres műbőr nyakláncra volt felfűzve. Ja és teknős is! :-) Azt hiszem, az akkor még újdonságnak számító ezoterikus boltokban lehetett kapni, ahol néha túlzásba vitték a füstölőt és a meditációs háttérzene miatt titokzatos, egzotikus hangulatot árasztott egy tini számára. :-)  
Hú, hogy irigyeltem az ilyen nyakláncot viselő lányokat, mert olyan felnőttes volt. De szerencsére hamar kinőttem az irigykedést és rájöttem, hogy a saját egyedi ékszereim jobbak.
Sajnos képet nem tudtam túrni az interneten a delfinről vagy a teknősről, de szerintem emlékeztek még a 90-es évek ilyen divatjára a fiatalok körében. :-)

Azért persze szeretem az állatokat ábrázoló ékszereket, sőt van is egy arany maci bedugós fülbevalóm, de pl. túl cuki vagy túl csúnya, rémisztő állatokat nem tennék magamra. Nekem ezek már a pók, a béka, a kígyónál kezdődnek. De éppen az állatkoponyát ábrázolókért sem vagyok odáig. Persze ízlések és pofonok, kinek mik a határai.

A baglyok számomra a semleges állatok közé tartozik. Nem szeretem, de nem is viszolygok tőlük. Hordani nem hiszem, hogy hordanám, bár saját készítésű stilizált változatot lehet... :-) Vannak aranyos változatai, amelyek inkább rajzfilm szereplőkhöz hasonlítanak. A túlzottan élethűen kidolgozottak viszont nem igazán vonzanak.

Jót és rosszat is jelent. A feng shui-ban a bölcsességgel és a sikeres jövőtervezéssel, pénzgazdálkodással függ össze, de pl.: sok kultúrában a halállal és az alvilággal társítják. Valószínűleg ezért van nekem is kettős érzésem, ha ránézek egy bagoly medálra.

 

Lássuk milyen volt anno a bagoly ékszerként, ami most retrónak számít:Forrás: Neoglory


Forrás: Neoglory


És manapság készült baglyok különböző anyagokból, esetleg mintaötletként az ügyes kreatív embereknek:

 

Üveglencse: 

 


 Forrás: Okka


Drót fülbevaló:

 


Forrás: tucsok11

Keresztszemes kitűző:


Forrás: CarolAnna

Süthető gyurma fülbevalók:

 Forrás: Belundika


Origami fülbevalók papírból:

 Forrás: kookusz


Gyöngy medál:

 


Forrás: tatraimimi


Gyöngyszövés karkötő:

Forrás: Pinterest

 

 Makramé fülbevaló:

Forrás: DombiAnita


Hajócsipke fülbevaló:

 

 

Forrás: Etsy


Barátság karkötő:

Forrás: Pinterest

Szeretitek a baglyokat? Ékszerként?

Címkék: , ,